29 Mart 2024 Cuma

3. Alimler Çalıştayı Muş’ta Yapılacak

Anadolu Platformu, Muş Alparslan Üniversitesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Toplumsal Sorunların Çözümünde Alim ve Aydınların Rolü Çalıştayı -3” 13-14 Nisan 2019’da Muş’ta yapılacak.

“Toplumsal Sorunların Çözümünde Alim ve Aydınların Rolü Çalıştayı -3” Muş Alparslan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 13-14 Nisan 2019 tarihinde Muş’ta gerçekleştirilecek. Anadolu Platformu, Muş Alparslan Üniversitesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tertiplenen Çalıştay’a çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Çalıştay’da; genelde İslâm âleminde, özelde ülkemizde görülen sosyal, etnik, dinî/mezhebi ihtilaflar, sorunlar ve bu sorunlara ilişkin çözüm arayışları ele alınarak değerlendirilecek. Ülkemizin dinî ve ilmî birikimini temsil eden ilahiyat, diyanet ve medrese birikimi bir araya gelerek ortak akıl oluşturmaya çalışılacak. Bu Çalıştay’da ayrıca dinî/ilmî çevreler kendilerine ayna tutarak bir özeleştiri yapma imkânı da bulacaklar.

Çalıştayda, biri açılış diğerleri müstakil oturumlardan olmak üzere sekiz tebliğ sunulacak, katılımcılar tarafından bunların müzakeresi yapılacak. Öte yandan katılımcılar, mutlaka konuşulması gerektiğini düşündükleri farklı konulara da dikkat çekme imkânı bulacaklar.

Hatırlanacağı üzere Alimler Çalıştayı’nın birincisi 2016, ikincisi 2017 yılında gerçekleştirilmişti.