27 Nisan 2024 Cumartesi

AKDENİZ OKUYOR ORTAOKUL VE LİSE KİTAP TAHLİLİ

 “Akdeniz Okuyor” kapsamında 24 Şubat 2024 Cumartesi günü ortaokul ve lise öğrencileriyle birlikte Akdeniz Derneği’nde kitap tahlili programı gerçekleştirildi.

 

Akdeniz Derneği Ortaöğretim Komisyonu Sorumlusu Murat UTMA’nın açılış konuşması ile başlayan program komisyon üyesi Mustafa İŞÇİMEN’in selamlama ve ortaöğretim öğrencilerinin Kuran Tilaveti ile devam etti. 

 

Programda Mustafa İŞÇİMEN’in “Filistin ve Kudüs” konulu sunumu gerçekleştirildi.


 İşçimen konuşmasında Duha ve İnşirah surelerinin anlamları ve vahyin geliş sürecinden bahsederek Kudüs’ün İslam ve Müslüman toplumu için önemine vurgu yaptı. Filistin’de aylardır devam eden soykırımın unutulmamasını söyleyen İşçimen ülkemizde toplum nezdinde devam eden boykot sürecine ve boykotun önemine de değindi.

 

Program devamında, Murat UTMA moderatörlüğünde ilk olarak öğrencilerle tanışma gerçekleştirildi ve ardından ortaokul öğrencinin okuduğu “Çaylak ve Filozof” adlı kitabın tahlili interaktif olarak yapıldı. Öğrenciler severek okudukları eseri ve çıkardıkları dersleri heyecanla anlattılar. 
Ortaokul öğrencilerinin tahlilinden sonra liseli öğrencilerin okuduğu “Ölümsüz Aile” kitabının tahlili gerçekleştirildi. 

 

30’dan fazla katılımcı ile gerçekleşen program sonunda Akdeniz Derneği tarafından özel olarak çiğ köfte ikramında bulunuldu.

 

 

Bağışlarınız İçin;
Bağışlarınız İçin;
Bağışlarınız İçin;