29 Mart 2024 Cuma

Akdeniz Derneği'nin geleneksel cumartesi seminerleri programı kapsamında Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir’in konuşmacısı olduğu "Bilgi ve Bilinç" üst başlıklı konferans programı 14 Aralık cumartesi günü Akdeniz Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa dernek üye ve gönüllülerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Aldemir konuşmasında özetle; "Bütün insanlığın kurtuluşu olmayan bir kurtuluş, hiçbirimizin kurtuluşu olamaz. İlimde, eğitimde ve sanatta, iktisat ve siyasette atacağımız sağlıklı adımlar ve takınacağımız şahsiyetli tavırlarla istikbalin Büyük Medeniyetini kurabiliriz… Tıpkı daha dün kurduğumuz gibi…

Bilmeliyiz ki, çağı değiştirecek olan güç, İslam milletinin ruhunda bir tohum olarak beklemektedir.

Ülkemizin ve İslam âleminin sorunlarının çözüm merkezi Batı başkentleri olamaz. Kendi sorunlarımızla bir an önce yüzleşip sorunlarımızı çözerek emperyalist Batı’yla hesaplaşmalıyız.

Bizi büyütecek ve ileri taşıyacak olan bu üst bakıştır. Dünya Müslümanlarının bu bakışa sahip olması için çalışmalıyız diye belirtti.

Program soru cevap bölümü ve çay ikramının ardından sona erdi.