20 Nisan 2024 Cumartesi

DeÄŸer Merkezli KurumsallaÅŸma

DeÄŸer Merkezli KurumsallaÅŸma Konulu Konferans GerçekleÅŸtirildi

Anadolu Platformu Ä°cra Kurulu BaÅŸkanı Turgay ALDEMÄ°R'in katılımlarıyla  "DeÄŸer Merkezli KurumsallaÅŸma" üst baÅŸlıklı konferans 4 Mayıs Cumartesi Günü Mersin Akdeniz DerneÄŸi ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸtirildi. Programa dernek üye ve gönüllülerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Aldemir konuÅŸmasında özetle; Ä°slam dünyasında güven içinde yaÅŸamanın yine bizzat Müslümanlar tarafından zorlaÅŸtırıldığı, Müslümanların Ä°slam topraklarını terk ederek Mekke’ye deÄŸil Avrupa’ya ulaÅŸmaya çalıştığını, zorbalık ve rüÅŸvetin Müslüman ülkelerde normalleÅŸtiÄŸini söyledi. Halbuki Ä°slam Dünyasının kadim deÄŸerlere sahip olduÄŸunu, cemaatlerimizin ve halkımızın Ä°slami ve insani deÄŸerlerde ortak iyiye ulaÅŸmayı baÅŸarabilmesine raÄŸmen yönetimlerin bu deÄŸerlerde buluÅŸamadığından bahsetti.

Tüm Dünya haklarının kapitalizm karşısında tek umudunun Müslümanlar olduÄŸunu ama Müslümanların umut olacak bir profil sergileyemediÄŸini, ancak ortak deÄŸerleri kurumsallaÅŸarak toplumlara ulaÅŸtırmayı baÅŸarmanın da bir borç olarak Müslümanların görevi olduÄŸunu belirtti

Program soru cevap bölümü ve çay ikramının ardından sona erdi.