13 Mayıs 2024 Pazartesi

Kadın Komisyonu 2.Kadın Çalıştayını Gerçekleştirdi.

Akdeniz Derneği Kadın Komisyonu 2.Kadın Çalıştayını Gerçekleştirdi.

Dernek merkezimizde gerçekleşen çalıştay "Modern Zamanlarda Cemaat" Üst başlığı ile

Dava ve Cemaat,

Ümmet bilinci, Kardeşlik,

Birlikte yaşama, İstişare, Meşveret ,

Gönüllülük, Sorumluluk ve Aidiyet  konulu alt başlıkları ile gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan çalıştay Akdeniz Derneği Kadın Komisyonunun yapmış olduğu faaliyetlerini içeren tanıtım filmi ile devam etti. Esma Altın tarafından moderatörlüğü yapılan altın ilk sunumunu Cemaat başlığı altında Bilge Gökşen yaptı.

Gökşen konuşmasında ?Kim daha fazla insan ise daha fazla dertli olur, derdi olanında davası olur, dava adamı sonuç odaklı yaşamaz, Allah adına yürür, dava yolun sonuna varmak değil yolda olmaktır, İslam davası yüreğiyle sevgisiyle devleşecek iman ister, Cemaat olmak zulme karşı güçlü bir ses demektir? başlıklarına vurgu yaptı.

Ardından Ümmat bilinci, kardeşlik ve birlikte yaşama kültürü alt başlığı konusunu Emine Selçuk sundu ve şu konulara değindi;

- Haccın ümmet bilincinin en çok yaşandığı yer olduğunu ve hatta Malcom X?in 39 yıl Amerika daki hayatından sonra hacıda gördüğü ümmet bilinciyle imanının kuvettlendiği örneğini verdi. Kardeşlik ve birlikte yaşama kültürünü kazanmak için sahabelerin hayatlarına bakmak gerektiğini, Ensar ve muhacir kardeşliğini günümüze taşımamız gerektiğini, çünkü dünya Müslümanlarının buna ihtiyacı olduğunu söyledi

Program kısa bir ilahi dinletisinin ardından Hayriye Ada?nın istişare ? meşveret konulu sunumu ile devam etti.

- İstişarenin her durumda bizler için farz olduğunu, eğer istişare yapılmazsa cemaat ruhundan uzaklaşılacağını belirtti. Peygamber efendimiz (S.A.V.)?in hayatından örnekler ile istişarenin önemine değinen Hayriye Hanım nasıl yapılması, ilkeleri nelerdir bunlardan bahsederek sunumuna Ali Şeriati?nin duası ile son verdi.

Çalıştayın son konusu Gönüllülük, Sorumluluk ve aidiyet konusunu Songül Aksüt sundu.

- Sorumluluk duygusunu taşıyan tek varlık insandır. İnsanın sorumluluk alanı vicdani, içtimai ve dini sorumluluktur. Gönüllülük sorumluluklarımızı yerine getirirken yapılan faaliyetleri can-ı gönülden yapmaktır ?sizden hiçbir ücret istemiyorum benim ücretim Allah katındadır? ayeti kerimeyi şiar edinmeliyiz. Aidiyet sorumluluklarımızı,  gönüllü olarak yaptığımız işleri, toplu olarak yapmalıyız ve bir gruba tabi olmalıyız . onun kaide ve kurallarına uymalıyız diye belirtti.

Verimli saatlere tanıklık eden Çalıştay Programı Elif Kutlu?nun kapanış duası ile sona erdi.