29 Mart 2024 Cuma

Mersin'de Yaz Okulu Heyecanı

Akdeniz Derneği’nin “Eğlenerek Öğreniyoruz” sloganıyla her sene yaz aylarında düzenlediği yaz okulunda eğitimler başladı.

Çocuklarımızın yaz aylarını değerlerimizle buluşarak daha verimli geçirilmeleri amacıyla bu sene 24 Haziran – 2 Ağustos tarihleri arasında yapılan yaz okulu Akdeniz Derneği Toroslar Temsilciliği’nde yapılıyor. Yaz okullu programına 9 ila 15 yaş gurupları arasındaki tüm çocuklar kayıt yaptırabilirken, ayrıca bu sene ilk olarak kreş çağındaki çocuklara yönelik etkinliklerde gerçekleştiriliyor.

Hafta içinde tam gün olarak yapılan yaz okullarında; sabahtan öğleye kadar Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Hz. Peygamber’in Hayatı (siyer) ve Adabı Muaşeret dersleri veriliyor. Öğleden sonraki bölümde ise sosyal ve kültürel etkinlikler yapılıyor. Sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında; yüzme, halı saha, voleybol ve basketbol maçları,  şehir gezisi ve sinema etkinlikleri yer alıyor. Yaz okulu programında yaklaşık 70 Erkek, 30 Kız ve 20’ye yakın kreş öğrencisi bulunuyor. 10 kişiden oluşan eğitimci kadrosu çocuklara eğitim veriyor. Hafta içi 5 gün süren yaz okulunda öğrencilerin yaz aylarını dolu dolu geçirecekleri verimli bir program uygulanıyor.

Farklı semtlerden gelen öğrenciler için servis imkânının da bulunduğu Akdeniz Derneği Yaz Okulu programı, Akdeniz Derneği Ortaöğretim Komisyonu tarafından organize ediliyor.