27 Nisan 2024 Cumartesi

ÖĞRETMEN ÇALIŞTAYI YAPILDI

Anadolu Federasyonu Öğretmen Birimi "Nitelikli Eğitim, Yetkin Öğretmen İçin Söyleyecek Sözümüz Var" üst başlığı ile Mersin Suphi Öner Öğretmenevinde 2-3 Şubat 2024 tarihlerinde “Öğretmen Çalıştayı” düzenledi. Çalıştaya Federasyon bünyesinde öğretmen çalışması yapan 16 dernekten 70’e yakın öğretmen katıldı.

 

2 Şubat 2024 Saat 19.30’da Eğitimci Halit KOLAN’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşması Öğretmen Birimi Başkanı Mehmet YAZICI tarafından yapıldı. Ev sahibi olarak Akdeniz Derneği Başkanı Yusuf ADA, Mersin Memur-Sen İl Başkanı Abdullah ÇELİK, Anadolu Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay ALDEMİR’in selamlama konuşmalarının ardından atölye çalışmalarına geçildi.

 

Çalıştayda öğretmenler oluşturulan atölyelerde; 
*Öğretmen biriminin misyonu nedir? Ne olmalı? Ne yapmalı?
*Öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu yetkinlik alanları nelerdir?
*Öğretmen profilinin geliştirilmesi için yapılacak etkinlikler nelerdir?
*Öğretmenlerin çalıştıkları kurumlarında yapmış olduğu etkinliklerin paylaşılması, iyi örneklerin modellenmesi, konuları istasyon modeli ile mütalaa edildi.

 

2.gün ise program Turgay ALDEMİR ile Gazi KILIÇPARLAR’ın “Eğitim ve Öğretmen Algımız, Beklenti ve Sorumluklar “konulu hasbihali ile başladı. 

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet DURMUŞ’un selamlama konuşmaları ardından moderatörler tarafından atölye konsolidasyonları yapıldı, katılımcılara “Katılım Belgeleri” takdim edildikten sonra toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Bağışlarınız İçin;
Bağışlarınız İçin;
Bağışlarınız İçin;