19 Mayıs 2024

OKUMAK ÖZGÜRLÜKTÜR

Gençlik Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen "OKUMAK ÖZGÜRLÜKTÜR" projemiz başlıyor.

Okumak Özgürlüktür Projesi ile gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılarak, okuma alışkanlığı kazanmaları, okuma alışkanlığının toplumda yayılması, farklı kültürlerden bir araya gelmiş gençlerin kaynaşmasını, sosyalleşmesini, gençlerin birbirlerini dinleme ve fikirlerini ifade edebilme yeteneklerinin geliştirilmesini amaçlıyoruz.

Proje kapsamında "Okuma Grupları" oluşturulacak. Her ay bir kitap katılımcılara dağıtılacak. Gruplar haftalık bir araya gelip belirlenen müfredat çerçevesinde ülke ve dünya gündemine dair sohbet yapılacak. Aylık tüm gruplarla beraber okunan kitap "Kitap Tahlili Programı" çerçevesinde işlenecek. Şehrin muhtelif yerlerinde "Okuma Etkinlikleri" düzenlenecek. Katılımcılarla çeşitli sosyal ve sportif faaliyetler yapılacaktır.

Projemize 14 - 22 yaş arası her genç başvuru yapabilir. Okumak Özgürlüktür Projesi uygun görülen gençlerle Ekim ayı içerisinde başlayacak Haziran ayında bitecektir.

Projeye internet üzerinden ekteki Word Formatındaki Başvuru Formunu bilgisayarınıza indirdikten sonra doldurun ve kaydedin. Doldurulmuş formu aşağıdaki email adresimize dosya olarak ekleyip göndererek başvurabilirsiniz.

Başvuru Formu

Başvuru e-posta akdenizderneği@gmail.com