19 Mayıs 2024

Projemiz Başladı

Okumak Özgürlüktür Projesi Başladı

Proje Koordinatörü ve Proje Ekibi, Projenin Detaylı Bilgilendirilmesini yapmak ve genel değerlendirmelerde bulunmak üzere, belirlenen haftalık okuma gruplarını yürüten eğitimciler, Projenin Sosyal, Sportif ve Kültürel Faaliyet Koordinatörü ve Kitap Tahlili Koordinatörleri ile üçüncü toplantısını gerçekleştirdi.

Mersin Akdeniz Eğitim, Sağlık ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Okumak Özgürlüktür Projesi" başladı.

"Okumak Özgürlüktür Projesi" ile gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılarak, okuma alışkanlığı kazanmaları, okuma alışkanlığının toplumda yayılması, farklı kültürlerden bir araya gelmiş gençlerin kaynaşmasını, sosyalleşmesini, gençlerin birbirlerini dinleme ve fikirlerini ifade edebilme yeteneklerinin geliştirilmesini amaçlıyoruz.

Proje kapsamında katılımcılarla "Okuma Grupları" oluşturuldu. Her ay bir kitap katılımcılara dağıtılacak. Gruplar haftalık bir araya gelip belirlenen müfredat çerçevesinde ülke ve dünya gündemine dair sohbet yapılacak. Aylık tüm gruplarla beraber okunan kitap "Kitap Tahlili Programı" çerçevesinde işlenecek. Şehrin muhtelif yerlerinde "Okuma Etkinlikleri" düzenlenecek. Katılımcılarla çeşitli sosyal ve sportif faaliyetler yapılacaktır.