13 Mayıs 2024 Pazartesi

Şahsiyet Bir Etiket Değildir

"Şahsiyet Bir Etiket Değildir"

Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Araştırmacı Yazar Ramazan KAYAN Hocanın katılımları ile gerçekleşen "İslami Şahsiyet ve Kimlik" konulu konferansa ilgi ve katılım yoğundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşen programa Mersin Milletvekili Sayın Hacı ÖZKAN, Memur Sen Mersin Şube Başkanı Sayın Abdulla ÇELİK, İHH Mersin Şube Başkanı Sayın Mesut KAYACI, Ensar Vakfı Mersin Şube Başkanı Sayın Fatin Rüştü TUNCER, İMH Mersin Şube Başkanı Mesut BİLGEN, Davet ve Kardeşlik Derneği Başkanı Sayın Mehmet ALUÇ ve çeşitli sivil tolum kuruluşlarının yönetimi ve üyeleri ve bürokratlar katıldı.

Program İmam Hatip Hafız Bilal ÖMEROĞLU?nun Kurân-ı Kerim tilaveti ve Anadolu Platformu Tanıtım Filmi ile başladı.

Program daha sonra yönetim kurulu başkanımız Melikşah Yusuf YALÇINKAYA'nın selamlama ve açılış konuşması ile devam etti YALÇINKAYA Konuşmasında kısaca şöyle dedi;

"Kurulduğumuz 2005 tarihinden bugüne kadar her yıl aralıksız yaptığımız konferanslarımızın bu şehirde bir ses getirdiğine ve getireceğine inanıyoruz. Ülkemizin en önemli "sosyal sermayesi" olarak kabul edilen sivil toplum kuruluşlarının etkinliğini artırdığı bir dönemde yaşıyoruz. İşte böyle bir ortamda, "Gelecek onu inşa edenlerindir" sloganı ve anlayışıyla yola çıkan derneğimiz, insanoğlunun yaratılışındaki güzellikleri tekrar kendisine hatırlatma arzusuyla birçok faaliyet yürütmektedir.

"Çocuklardan gençlere, esnaftan memura, işçiden işverene kadar, kadın erkek ayırt etmeden toplumun bütün katmanlarına ulaşma gayreti içinde olan bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu anlayışla yaptığımız evde karakter eğitimi ile okul öncesinden ilkokul dördüncü sınıfa kadar olan çocuklarımızın temel dini bilgileri kazanırken kendi fıtratının güzelliklerini koruyarak özgüven sahibi bireyler olmalarına çabalıyoruz. Ortaöğretime lise ve üniversitelilere yönelik oluşturduğumuz ders gruplarımızda kendi dinimizin ve kültürümüzün güzel gördüğü temel ahlaki özellikleri taşıyan bilinçli gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Oluşturduğumuz okuma grupları ile gençlerimizin kitapla olan bağını kuvvetlendiriyoruz. Yetişkinler için oluşturduğumuz mahalle ortamlarımız ile kadın, erkek, işçi, işveren, esnaf, memur her kesimden insanımıza ulaşmanın derdini taşıyoruz. Yardım faaliyetlerimizi eğitim çalışmalarımızın destekleyici gücü olarak görüyor veren el ile alan el arasında köprü vazifesi yapıyoruz" diye belirtti.

Ardından Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Araştırmacı Yazar Ramazan KAYAN hoca konuşmasına başladı. İslami Şahsiyet ve Kimlik konulu konferansından kısaca şunlara değindi;

-Şahsiyet bir etiket değildir, rozet değildir,

Ne ve kim sorusunun cevabı şahsiyettir.

Şahsiyet öznedir, şahıs nesnedir,

Şahsiyet dik durandır, şahıs diklenendir,

Şahsiyet yük alandır, şahıs yük olandır, Şahsiyet hakikattır, lokomotiftir.

Aidiyet bedenimizin malıdır, mülkümüz, ailemiz, sahip olduğumuzu sandığımız her şey bize ait değil ancak Allaha aittir.

ALLAH sizin gündeminizde kaçıncı sırada ise, sizde ALLAH içinde o sıradasınız.

Gömleğinizin arkadan mı, önden mi yırtıldığı önemlidir.  Ahireti merkeze alanın aidiyeti ALLAH'adır

İman hareket demektir. Hareket yoksa sizde yoksunuz.

Sizler bugün bu konferansa vaaz dinlemek için değil, vazife yüklenmek için geldiniz.

Eğer Yürekten Engelli Değilseniz Size Hiçbir Şey Engel Olamaz.

Gecede son dakikalarına kadar yoğun ilgi ve alaka ile takip edilen program Ramazan KAYAN Hocanın kitaplarını imzalaması ve okurları ile hasbihal etmesinin ardından sona erdi.